Slankepiller

“Slankepiller: hvordan skiller de seg ut?”

Hvilke slankepiller finnes? Hva er forskjellen mellom de? Hvilke slankepiller virker? Er det noen slankepiller som kan fungere for meg?

Slankepiller kan bli delt inn i seks hovedgrupper, som hjelper deg med å gå ned i vekt på seks ulike måter:

1. Øke metabolismen og brenne fett

Disse slankepillene øker metabolismen og sørger for at kroppen din brenner flere kalorier enn vanlig. Dette oppnås ofte ved å spise stoffer som aktiverer det sympatiske nervesystemet, hvilket betyr at kroppen går inn i “kamp eller flukt” modus. Kroppstemperaturen økes, apetitten reduseres og metabolismen øker generelt sett. Ved å anta at du spiser som du pleide, vil kroppen nå trenge å ta det ekstra energibehovet fra et annet sted og du vil gå ned i vekt. Dette er grunnen til at disse pillene ofte kalles “fettbrennere”, eller “metabolismeøkere”.

Disse fettbrennende slankepillene kan bli delt inn i tre hovedkategorier: Det er Varsomme (uten synefrin), de som er Supersterke (inneholder synefrin) og til slutt Langsiktige slankepiller, som permanent øker metabolismen i kroppen din.

Varsomme slankepiller øker kroppens fettforbrenningsprosess moderat, ved bruk av urter slik som svart pepper, chili, grønnte og ginseng. De har færre bivirkninger. Eksempler på disse pillene er - H.O.P.E , Lepigen X-strong, Nova Slim og Removyl.

De Supersterke fettbrennerne er mer potente, men har også flere bivirkninger. De inneholder stoffer slik som efedrin (efedra) eller synefrin, et stoff som påvirker kroppen på lik måte som adrenalin. Piller med efedrin er ulovlige i de fleste land. Synefrin er ikke så potent som Efedrin, har færre bivirkninger og er lovlig i de fleste land. Synefrin finnes også i for eksempel Lepigen Superstrong.

Langsiktige fettbrennere inneholder Wakame, en japansk alge som har vist seg å produsere permanente, langsiktige endringer i metabolismen. Wakame kan øke metabolismen med inntil 20 %. Slankepiller som inneholder Wakame er for eksempel Termoloss og Zenjaki.

2. Blokkerer karbohydrater

Å spise mat som har et lavt innhold av karbohydrater eller å velge karbohydrater med en lav Glysemisk indeks er to effektive måter å gå ned i vekt på. Flere slankepiller arbeider med de samme prinsippene, vanligvis ved å redusere GI-nivået til maten du spiser. Disse pillene kalles noen ganger for “Karbblokkere”, se for eksempel Glucosanol.

3. En gele i magen som absorberer fett

For å redusere mengden med kalorier du spiser er en bevisst måte å gå ned i vekt på. Fett inneholder mye kalorier, så ved å sørge for at kroppen din får mindre fett er en veldig god måte å oppnå dette på. Det finnes slankepiller som hjelper deg med å skape en gele i magen som absorberer fett og fører den deretter uberørt gjennom kroppen din. Hvis du ønsker å kutte ned på fett er disse pillene veldig effektive, så nesten en tredjedel av fettet du spiser blir “blokkert”. Eksempler på disse pillene er - H.O.P.E , Liposinol og Nova Slim.

4. Hindre apetitt

Når du prøver å gå ned i vekt kan sult være din verste fiende. Sult er en veldig stor motivasjons- og overlevelsesmekanisme, som betyr at den lett kan vinne over forsøkene dine på å gå ned i vekt ved å spise mindre. Men ved å lure kroppen din til å tenke at du nettopp har spist så kan du redusere apetitten, spise mindre porsjoner og mindre ofte og i det lange løp gå ned i vekt. Det er få stoffer som kan lure hjernen på dette viset, men det er et som har klinisk bevist virkning, og det heter afrikansk kaktus Hoodia Gordonii. Hoodia finnes for eksempel i Hoodia Patch.

5. Detox: å rengjøre kroppen fra avfallsprodukter

De siste årene har vært en trend på å fremme “detoxpiller” og “colon-rengjørere”, og hevde fantastiske resultater for bruk av dette produktet. Sannheten er at å gå ned i vekt via Detox er mer som en velkommen bivirkning enn hovedmålet. Det fungerer på dette viset: På samme tidspunkt som kroppen din rengjøres fra avfallsprodukter og giftstoffer blir den også kvitt fett, spesielt rundt magen. Et par uker med detox vil hjelpe deg til å miste noen kilo, men ikke mer enn det. Det er mange detox-produkter på markedet, for eksempel 30 days.

6. Bygg muskler

Noen stoffer sender signaler til kroppen om å redusere kroppsfett og i stedet for bygge muskler. I de siste årene ble disse brukt i slankepiller, men sannheten er at de vil trimme en allererde tynn kropp, men vil ikke utgjøre stor forskjell for mennesker som virkelig lider av overvekt. Det mest velkjente stoffet er CLA (Conjugated Linoleic Acid), en naturlig fettsyre som ofte spises av kroppsbyggere. CLA finnes i slankepiller slik som Biosoft CLA.

Å huske på

Ikke-reseptbelagte slankepiller holdes ikke oppe til de strenge standardene som reseptbelagte medisiner, og de fleste av dem kan skade helsa di. Men du bør imidlertid unngå slankepiller hvis du har eller har hatt mentale problemer, er under 18 år, tror du er gravid eller ammer. Hvis du har eller har hatt nyreproblemer, hjerte- og karsykdommer eller hvis du for øyeblikket tar reseptbelagte medisiner bør du sørge for at den spesifikke slankepillen ikke er skadelig for deg, ved å spørre din lege.

Savner du et spørsmål? Gi oss beskjed!

Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten Populære blogger ToppBlogg - toppliste for bloggere