Ketose

hvordan det hjelper deg til å gå ned i vekt

“Ketose” er et av hovedkonseptene når det snakke som lavkarbodietter. Ettersom det er mange spørsmål angående Ketose, vil jeg forsøke å forklare begrepet og dets forhold til vekttap litt videre.

Når du spiser “vanlig mat”, dvs. mat som inneholder mye karbohydrater gjør kroppen om disse karbohydratene til glukose som gir kroppen energi. Hvis du fjerner karbohydrater fra dietten din vil det ikke være nok blodglukose for at kroppen fungerer normalt. Men kroppen har imidlertid en smart sikkerhetsplan – den går over til å brenne fett i stedet for karbohydrater, en prosess som kalles “ketose”.

Når den er i ketose, gjøres fett om til “ketoner”, partikler brukt av kroppen som drivstoff i stedet for glukose (sukker). Ketose er ikke så effektivt som å brenne karbohydrater, men det betyr at metabolismen vil måtte øke og du vil bruke flere kalorier enn du vanligvis ville. Denne virkningen er vanligvis synlig i begynnelsen av en lavkarbodiett før kroppen blir vant med ketose. Du vil bli varm og gå raskt ned i vekt. Etter et par måneder har kroppen tilpasset seg ketose og din metabolisme vil minske igjen, men den vil fremdeles være høyere enn hvis kroppen hadde blitt drevet på karbohydrater.

Mange tror at ketose er farlig siden det ikke er en “standard” måte kroppen fungerer på, men det er faktisk talt ikke noen farlige virkninger for ketose som har blitt bevist. Eskimoer, som ikke har tilgang til korn og sukker, er i ketose i flere år uten noen kjente bivirkninger.

Økning av metabolisme forårsaket av Ketose brukes i lavkarbodietter slik som Atkins-dietten. De fleste Lav-GI-dietter lar deg også gå inn i ketose i begynnelsen for å gå tilbake til “normal” metabolisme.

Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten Populære blogger ToppBlogg - toppliste for bloggere