Øk din fettforbrenning – gå ned i vekt

For at din kropp skal holde seg i live og fungere normalt trenger den energi. Energi kommer fra maten og måles i kalorier. Hver dag bruker kroppen en viss mengde energi på å holde seg i live – sørge for at hjernen tenker, musklene beveger seg og kroppstemperaturen er riktig. Dette kalles “metabolisme” og betyr fettforbrenningsprosessene i kroppen din. På toppen av det bruker kroppen din energi når den beveger seg, trener og gjør ting bortsett fra å ligge i senga.

Hvordan går jeg ned i vekt via fettforbrenning?

Den grunnleggende ideen bak denne måten å gå ned i vekt på er å øke kroppens metabolisme, den vil da brenne mer fett og bruke mer energi hver dag. Hvis du fortsetter med å spise den samme mengden kalorier, men bruke mer enn du gjort før, vil kroppen kompensere med å bruke fett fra dine reserver og du vil gå ned i vekt.

Et godt valg hvis du…

  • Du ønsker å gå ned i vekt uten å endre vanene for mye
  • Du ofte føler deg kald eller søvnig
  • Du liker å trene

Hvordan brenne mer fett

Du kan øke fettforbrenningsprosessene i kroppen din ved å:

1. Slankekurer

Det har blitt påvist at metabolisme kan påvirkes av maten du spiser. Noe mat fører til at kroppstemperaturen øker slik at du brenner flere kalorier. På det samme tidspunktet øker ditt energinivå slik at du kan arbeide eller trene mer.

Noen kurer som fokuserer på fettforbrenning og økning av metabolismen er ABS-diettene, 3-timersdietten, 3-dagersdietten og 6-dagersdietten.

Les mer om slankekurer.

2. Mattilskudd

Det er mange mattilskudd som hevder at de øker metabolismen. De inneholder urteekstrakt, slik som grønn te, chili, Wakame, ginseng og Guarana. De fleste av stoffene fungerer og vil øke dine fettforbrenningsprosesser med 4-20 % som kan være til hjelp når du prøver å gå ned i vekt.

3. Slankepiller

Det er mange slankepiller som hjelper deg med å brenne fett ved å øke metabolismen. Ofte er det flere fettforbrenningsingredienser som er kombinert i en “supercocktail” hvor de ulike ingrediensene forsterker hverandres virkninger.

Du kan øke metabolismen ved å ta mange piller med ekstrakt fra Citrus Aurantium, også kjent som Synefrin. Dens virkning på kroppen likner adrenalin, og setter kroppen i en situasjon med stress hvor metabolismen øker og apetitten dempes. Dessverre har synefrin noen potensielle bivirkninger som kan være temmelig alvorlige, så den må brukes med forsiktighet.

Fettforbrenningspiller kan deles inn i tre kategorier: de som er Milde (uten synefrin), de som er Supersterke (inneholder synefrin) og de med Langtidsvirkning, som permanent øker metabolismen.

Noen eksempler:
Skånsomme fettbrennende slankepiller: - H.O.P.E , Lepigen X-strong, Nova Slim og Removyl

Supersterke slankepiller med synefrin: Lepigen Superstrong

Slankepiller med langtidsvirkning: Termoloss og Zenjaki Disse “langtidspillene” inneholder Wakame, en japansk alge som sakte gjør om måten kroppen produserer varme. Det har blitt vist at metabolismen kan økes med inntil 20 %, som betyr at kroppen brenner mange flere kalorier som kan føre til vekttap.

4. Trening

Et vanligt tips når du ønsker å gå ned i vekt er “dra på trening!”. Det er fakta at trening og aktivering av kroppen vil føre til en økning av mengden kalorier kroppen bruker. Det er derfor logisk å tro at trening vil hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Dessverre er det ikke helt sant – du vil ikke gå ned i vekt ved å trene, hvis du ikke spiser riktig og minsker ditt kaloriinntak samtidig! Vitenskapelige studier (se kilde) har vist at når kroppen tvinges til å øke fysisk aktivitet reagerer den ved å be om flere kalorier. Ganske enkelt sagt så vil du bli mer sulten ved å trene! Hvis du begynner å trene, men fortsetter å spise inntil du blir mett, slik du pleide, vil du ikke gå ned i vekt!

Hvis du ønsker å gå ned i vekt ved å trene må du spise så mye som du gjorde før eller mindre. Ikke mer- selv om kroppen ber om det.

På den andre siden har trening ofte positive “bivirkninger” slik som mindre sukker- og fettsug, hvilket hjelper deg til å holde en sunn diett. Ved å være sunnere generelt sett, med flere grønnsaker og mindre sukker, vil du faktisk spise mindre kalorier, men fremdeles føle deg mett etter et måltid.

Hvis kroppen din bygger og får flere muskler vil andre positive bivirkninger bli utløst slik som at større muskler trenger mer energi enn når du ikke trener.

5. Ketose

Hvis du spiser så og si ingen karbohydrater, vil kroppen endre dens metabolisme fra å bruke karbohydrater som drivstoff og i stedet for gå inn i en “fettbrennende modus” som kalles ketose, som er en veldig effektiv måte å gå ned i vekt på. Når den er i ketose økes metabolismen slik at flere kalorier vil brennes mens fettoppbevaring minskes. Mange dietter bruker ketose for vekttap, for eksempel Atkins-dietten og LCHF (Lav karb høy fett). Les mer kom ketose her.

Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten Populære blogger ToppBlogg - toppliste for bloggere