Detox din kropp – gå ned i vekt

Hva er detox?

Ideen bak detox er at vår moderne livsstil fører til at usunne stoffer blir samlet opp i kroppen. En detox-kur rengjør kroppen fra giftstoffer, gir den en frisk ny start og sørger for at alle interne organer er i god tilstand.

Usunn mat, stress, alkohol og kjemikalier fra matproduksjon forårsaker avfallsprodukter som gir oss helseproblemer og ekstra fett rundt midjen. Ved å gi kroppen en detox med jevne mellomrom kan du gi kroppen en sjanse til å komme seg.

Hva er forbindelsen mellom detox og vekttap?

Hovedgrunnen for å følge en detox diettplan er å rengjøre kroppen, ikke gå ned i vekt. Men det fører imidlertid til at du mister noen kilo ettersom du spiser sunnere i løpet av det og avfallsproduktene som samles i kroppen din forsvinner. Ved å spise sunt som i dette tilfellet betyr at maten du spiser er naturlig, helst vegetariansk og full av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Du kan miste et par kilo, spesielt rundt midjen, og noen flere hvis du kombinerer detox med kolonnerengjøring. Disse kiloene kan imidlertid komme tilbake mellom detoxer ettersom nye avfallsprodukter samles.

Det er en vanlig misoppfattelse at detox er en effektiv måte å gå ned i vekt. Detox kan være bra for kroppen på flere måter, men hvis din hovedfokus er å gå ned i vekt er det bedre å ta en annen metode og kutte ned på karbohydrater, kalorier eller øke fettforbrennings prosessene i kroppen din.

Detox er et godt valg hvis du…

  • Aldri har prøvd detox før og ønsker å rengjøre din kropp
  • Har nytt det “gode livet” litt for mye og ønsker å gi kroppen en rengjøringsdetoksifisering
  • Ikke har som hovedobjektiv å gå ned i vekt, men i stedet for fokuserer på din kropps velvære

Hvordan gjør jeg detox?

Det er flere måter å gjøre detox på:

1. Detoxdietter

Detoxdietter varer vanligvis i 7 til 21 dager, med strenge instruksjoner om hva du kan spise og hva du skal unngå. Detox likner faste, men når du faster kan du bare drikke væsker og spise supper, mens i detox kan du spise fast føde. Begge rengjør kroppen.

Alle detoxdietter er ulike, men som et felles tema skal du unngå alkohol, kaffe, røyk, salt, sukker, transfett, hvitt mel og mattilsetninger. Du skal spise mye frukt og grønnsaker, drikke vann og spise vegetariansk mat og så organisk som mulig. Yoga, meditasjon, badstud og få minst åtte timers søvn hver natt oppmuntres.

2. Mattilskudd som hjelper detoxprosessen

I butikker kan du kjøpe detoxpakker med te, vitaminer eller urteblandinger som hjelper kroppen med detox. Her er noen eksempler:

30 days, en slankepille som fokuserer på vekttap gjennom detox.
Detox fotspa, kroppsomslag, detoxprogrammer og kolonnerengjørere

Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten Populære blogger ToppBlogg - toppliste for bloggere